Het dak ging er af tijdens de literaire beestenboel van Boek en Bal Waterweg!

Met 1300 verkochte kaarten was Boek en Bal Waterweg wederom een spetterend succes en een knallende Schiedamse afsluiter van de landelijke Boekenweek!

Voor de derde editie van het literaire feest begaven mensen uit Regio Rijnmond en ver daarbuiten zich richting Schiedam om te genieten van optredens van o.a. Herman Koch, Anna Enquist en Kees Moeliker of de muziek van Huub van der Lubbe en de Young Sinatras.
Vijftien minuten na het openen van de deuren van Theater aan de Schie en Bibliotheek Waterweg was elke stoel of staplaats bezet bij Kees van Kooten en ontstond een geduldige maar lange rij voor de eerste voorstelling van het Hard Gras-team.

In de prachtig aangeklede theaterfoyer werd om 22.00 uur het Balgedeelte op spetterende wijze ingeluid met the Young Sinatras. Met bekende jazzhits als People Are Strange en This Day werden zelfs de laatste twijfelaars verleid de dansvloer te betreden.