De Boekenweek wordt in 2015 anders dan gebruikelijk gevierd in Schiedam. In verband met de geplande verhuizing van de Bibliotheek aan het Stadserf naar de Korenbeurs gaat Boek&Bal Schiedam in 2015 niet door. Uiteraard wordt de 80ste editie van de Boekenweek (zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 maart) met als thema Waanzin, wel gevierd in de Bibliotheek aan het Stadserf 1 en bij boekhandel Post Scriptum.

Boekenweekavond bij Post Scriptum, zaterdag 7 maart

Boekhandel Post Scriptum zal vrijdag 7 maart de Boekenweek 2015 in Schiedam openen met een avondvullend programma vol verrassende literatuur, mooie muziek en… een driegangenmenu ! Sprekers zijn o.a Sanneke van Hassel, Neske Beks en Emma Curvers. Het duo Hans Trompert en Theo de Looze zullen deze avond muzikaal omlijsten. Entree bedraagt, inclusief eten en drinken, €19.50 euro. Aanvang van deze avond is 19.30 uur bij Hof in Spaland.

Te gek voor woorden bij de Bibliotheek Schiedam, vrijdag 13 maart

Op vrijdag 13 maart organiseert de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf een avond vol muziek, interviews en literatuur onder de titel ‘Te Gek voor Woorden’. Schrijver Ernest van der Kwast presenteert deze avond en interviewt cabaretier, muzikant en schrijver Mike Boddé en psychiater Paul Wisman van het GGZ Dordrecht. Mike Boddé zorgt deze avond ook voor een vrolijke noot in de vorm van cabaret en muziek. Entree bedraagt €10 euro (ben je lid van de bibliotheek dan betaal je €7,50 euro). De deuren openen om 19.30 uur en om 20.00 uur begint het programma in de Bibliotheek aan het Stadserf 1.

Kaartverkoop

Kaarten voor beide avonden zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan het Stadserf en bij boekhandel Post Sriptum. Er kunnen ook combikaarten voor beide avonden worden gekocht voor €24.50 euro (€5,- euro korting). Kaarten reserveren is ook mogelijk. Bel 010 714 63 00 of mail verdieping@debibliotheekschiedam.nl

Tags: