Informatie:

Wie is/zijn dit?

Boek en Bal Schiedam 2013

Bram Bakker (1963) is psychiater en schrijver. Als publicist schreef Bakker voor onder andere Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Viva, de Volkskrant en het AD. Bram Bakker werkt als psychiater en medisch directeur bij SolutionS, de eerste particuliere verslavingskliniek in Nederland. In 2003 debuteerde Bakker met Te gek om los te lopen, een bundel kritische verhalen over de psychiatrie waarvan duizenden exemplaren zijn verkocht.

Inmiddels heeft hij een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. In zijn nieuwste boek, Over seks gesproken zoekt Bram Bakker naar antwoorden op vragen over seks die bij velen leven: Is porno schadelijk? Bestaat seksverslaving? Wat is normaal als het over seks gaat? Tegenwoordig raakt het spreken over seks steeds meer in de taboesfeer. Als consumptiemiddel heeft het mede door internet, een hoge vlucht genomen. Dat deze tegenstrijdigheid tot verwarring en zelfs grote problemen kan leiden, heeft Bakker in zijn psychiatrische praktijk kunnen constateren.

Aan de hand van talrijke voorbeelden uit zijn spreekkamer pleit Bram Bakker voor herwaardering van seks als gespreksonderwerp. Daarbij stelt hij monogamie binnen relaties als doel.

Deel deze informatie

FacebookTwitterMore...