Informatie:

Wie is/zijn dit?

Boek en Bal Schiedam 2013

Ernest van der Kwast (Bombay 1981) groeide op in Rotterdam waar hij het gymnasium doorliep en fiscale economie studeerde aan de Erasmus Universiteit.

Hij debuteerde met de roman Soms zijn de dingen mooier als er mensen klappen.

Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in. Ook was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de naam Yusuf el Halal verscheen.

Met de roman Mama Tandoori (2010) brak hij door bij een groot publiek. Mama Tandoori uit 2010 is het hilarische, licht wrange en ontroerende verhaal van een onalledaags gezin. Een Indiase moeder komt een zeer Hollandse familie binnenvallen, gewapend met een deegroller en twee koffers met mysterieuze inhoud. Ze bidt tot 52 goden, vergiftigt de bovenbuurman en leeft bij het motto: ‘Gratis is goed’.

Ernest van der Kwast maakte zelf een theaterbewerking van de roman, samen met Daniel Samkalden die het stuk ook regisseerde. Deze ging in maart 2012 in première. Ook de filmrechten van Mama Tandoori zijn verkocht.

Giovanna’s navel (2012) is een bundel met één novelle en vier korte verhalen. De novelle (Giovanna’s navel ) gaat over twee jonge mensen die de liefde uit handen laten glippen. Aan het eind van zijn leven neemt de man de trein naar Zuid-Italie, waar hij in juli 1945 voor het eerst Giovanna zag, rijzend uit de zee.

Van der Kwast was van 2011 tot medio 2012 columnist van NRC.nl: iedere werkdag sprak hij iemand die in het nieuws is. Dat kan Mark Rutte, Julian Assange of Obama zijn. Maar ook een sporter of showgirl. Ze drinken een espresso en wat ze bespreken staat in de column Espresso met..

Deel deze informatie

FacebookTwitterMore...