Informatie:

Wie is/zijn dit?

Boek en Bal Schiedam 2013

Hugo Borst (1962) is columnist en publicist voor Algemeen Dagblad. Hij is redacteur van het literair voetbaltijdschrift Hard gras. Hij was regelmatig te zien in het televisieprogramma Studio Voetbal. Ook maakte hij het veelgeprezen televisieprogramma ‘Over vaders en zonen’.

Hij schreef een groot aantal boeken. De Coolsingel bleef leeg uit 1996 kreeg een nominatie voor de Gouden Uil Literatuurprijs. In dit boek volgt Borst een seizoen lang Feyenoord op de voet. Over vaders & zonen (2008) is een boek vol ontroerende en beklemmende verhalen over de relatie tussen vaders en zonen met als rode draad het onderwerp voetbal. In Alle ballen op Heintje, uitverkozen tot het beste Rotterdamse boek van 2009, keert Borst naar zijn jeugd in Rotterdam in de jaren zeventig en zijn voetbalvrienden onder wie de mysterieuze Heintje. Kappen (2011) werd genomineerd voor Sportboek van het jaar 2012.

Hugo Borst is een van de veertien auteurs die een bijdrage leverden aan de Boekenweekuitgave 2013 Gouden tijden, zwarte bladzijden: een indringend verhaal over een plattegrond van Rotterdam die hij van zijn vader kreeg.

Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel (1971) studeerde Theaterwetenschap en Cultuurgeschiedenis en werkte tien jaar bij het toneelgezelschap ‘t Barre Land voordat ze in 2005 debuteerde met IJsregen. Deze verhalenbundel werd geprezen om de licht absurdistische sfeer, de poëtische stijl en de aandacht voor details. Het boek werd genomineerd voor de Vrouw en Kultuur debuut prijs 2005 en voor de Selexyz debutantenprijs 2006.

Van Hassel levert regelmatig bijdragen aan literaire tijdschriften en bloemlezingen. In het voorjaar van 2006 verbleef zij in opdracht van de Vrede van Utrecht drie weken in Sarajevo. Van deze reis deed ze uitgebreid verslag in ‘Snippers Sarajevo’, gepubliceerd in het literaire tijdschrift Tirade. Met haar tweede verhalenbundel, Witte veder uit 2006 vestigde zij voorgoed haar reputatie als meesteres van het korte verhaal. Ze kreeg hiervoor de BNG Literatuurprijs kreeg. In 2010 verscheen haar eerste roman: Nest. Met Annelies Verbeke stelde Van Hassel de bundel Naar de stad samen, bijna veertig korte verhalen die zich afspelen in grote steden. In de verhalenbundel Ezels uit 2012 schetst Van Hassel de menselijke soort met mildheid en verbazing – intussen de vraag openlatend wie de werkelijke ezels uit de titel zijn.

Sanneke van Hassel was vanaf medio 2011 een jaar lang gastcolumnist van AD, op uitnodiging van vaste columnist Hugo Borst.

 

Deel deze informatie

FacebookTwitterMore...