Van 7 tot en met 14 maart vindt de 80ste editie plaats van de boekenweek plaats.  Het thema van deze editie is waanzin: te gek voor woorden. Op vrijdag de dertiende, hoe toepasselijk,  organiseert de Bibliotheek Schiedam op Stadserf een avond rondom het thema, onder de titel Te Gek voor Woorden.

Schrijver Ernest van der Kwast zal deze avond presenteren en interviewt psychiater Paul Wisman en cabaretier Mike Boddé.  Ernest van der Kwast heeft in het begin van het jaar zijn nieuwe roman IJsmakers uitgebracht, over een Rotterdams/Italiaanse familie die al generaties ijs maken.  Paul Wisman is werkzaam in het Yulius, een  GGZ-instelling  in Dordrecht en  is specialist op het gebied van angsten en depressies en heeft daar verschillende boeken over gepubliceerd.  Een man die aan den lijve heeft ondervonden, hoe het is om met een depressie om te gaan is cabaretier Mike Boddé. In zijn roman Pil vertelt hij zeer openhartig over deze moeilijke periode in zijn leven.  Tevens zal Mike op deze avond ook voor een vrolijke noot zorgen  in de vorm van cabaret en muziek.  Kortom een waanzinnig programma. Kaarten voor deze avond  zijn binnenkort te koop.

Wie niet tot maart kan wachten en zich al in het onderwerp Waanzin wil onderdompelen kan woensdag 21 januari  terecht bij de editie van Schiedam Leest, waar Esther Gerritsen te gast is. In haar laatste roman Roxy, heeft de gelijknamige hoofdpersoon toch wel enige problemen met  sociale omgang en is op zijn minst wat wereldvreemd.  Voor beide avonden zijn kaarten verkrijgbaar in de Bibliotheek aan het Stadserf.

Kaarten kosten €10,  leden van de Bibliotheek Schiedam betalen slechts €7,50.